رنگهای ساختمانی اساسیترین ماده تکمیل کننده ساختمان هستند، زیرا ظاهر زیبایی را ارائه میدهند و همچنین از ساختمان محافظت میکنند. اما برای نمای داخلی و خارجی ساختمان از انواع رنگ ها استفاده می شود. رنگ های داخلی و نما برای اهداف مختلفی ساخته می شوند. تفاوت بین رنگ داخلی و نما در فرمولاسیون است. رنگ هایی که برای فضای خارجی استفاده می شوند باید در برابر عوامل محیطی مقاوم باشند، در حالی که رنگ های داخلی برای محافظت از دیوارهای داخل خانه شما ساخته می شوند. اگر می خواهید بفهمید چه چیزی آنها را متفاوت می کند، مهم است که به هدف هر نوع و نحوه ساخت آن نگاه کنید. به طور قطع تفاوت بین رنگ داخلی و نما وجود دارد.
مقدمه
قبل از اینکه تفاوت رنگ داخلی و نما را بررسی کنیم، اجازه دهید چند اصطلاح را مرور کنیم. این عبارات به اجزای رنگ و چگونگی تأثیر آنها بر فرمول اشاره دارد.
حلال
مایعی است که بقیه اجزای رنگ را نگه می دارد. حلال اغلب به عنوان پایه نیز شناخته می شود. رنگهای روغنی متداولترین محصولات برای سالها بودند، اما نگرانیهای زیستمحیطی محصولات پایه آب را به نوع رنگ غالب تبدیل کرده است. حلال با گذشت زمان تبخیر می شود و عناصر دیگر را به سطح می چسباند.
رزین
رزین ماده ای است که در واقع رنگ را به سطح می چسباند. رایج ترین نوع رزین برای رنگ های مسکونی لاتکس اکریلیک است. با این حال، بسته به مواد و سطح ، می توان از رزین های دیگر استفاده کرد. رزین ها نیز می توانند بسیار متفاوت باشند. به طور کلی، رزین های مصارف خارجی بسیار نرم تر هستند زیرا نیاز به نوسانات دما و رطوبت دارند.
افزودنی
افزودنی ها ترکیبات خاصی هستند که به رنگ اضافه می شوند تا کیفیت خاصی به آن بدهند. مواد افزودنی معمولاً رنگ را حفظ می کنند یا محصول را در برابر رطوبت و کپک مقاوم می کنند. اینکه چه مواد افزودنی به رنگ اضافه می شود تا حد زیادی به موارد استفاده آن بستگی دارد.
رنگدانه
رنگدانه ها موادی هستند که در واقع رنگ می بخشند. اکثر رنگ ها ترکیبی از رنگدانه های مختلف برای رسیدن به ظاهر مطلوب هستند.
اکنون که این اصطلاحات را می دانید، می توانیم در مورد تفاوت بین رنگ نما و داخلی صحبت کنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین رنگ نما ساختمان کدام است؟
تفاوت رنگ داخلی و نما
تفاوت بین رنگ داخلی و نما در نوع رزینی است که هر کدام استفاده می کنند. رزین یکی از اجزای مهم رنگ است زیرا باعث چسبندگی رنگ به سطح می شود. نیاز های فضای داخلی با نیاز های فضای خارجی متفاوت هستند.
رنگ های داخلی رنگ هایی هستند که در فضای داخلی ساختمان، در فضاهایی مانند اتاق ها، راهروها، ادارات، حمام ها و آشپزخانه ها استفاده می شوند. ابتدایی ترین ویژگی رنگ های مورد استفاده در دیوارهای داخلی این است که پوشش دهی مناسبی دارند، مواد مضر برای سلامت انسان ندارند و ظاهر زیبایی دارند. بسته به نیاز کاربر، ویژگی هایی مانند دافع کثیفی، براق بودن و تمیز شوندگی نیز ممکن است از جمله مواردی باشد که از رنگ داخلی انتظار می رود.
در حالی که رنگ های داخلی در گذشته بر پایه روغن بودند، امروزه از محصولات پایه آب (اکریلیک و سیلیکونی) استفاده می شود. در رنگهای پایه آب، از آنجایی که حلال آب است، آب داخل آن در حالی که رنگ خشک میشود تبخیر میشود، بنابراین هیچ اثر مضری برای سلامتی انسان ندارد.
رنگ نمای ساختمان برای تحمل دماهای بسیار سرد و همچنین باران و برف ساخته شده است. همچنین باید در برابر خراشیده شدن، پوسته شدن و محو شدن در برابر نور مستقیم خورشید مقاومت بیشتری داشته باشد. رزین های استفاده شده در رنگ های نما نرم تر هستند و به گونه ای طراحی شده اند که رنگ را به اندازه کافی بادوام و قوی می کنند تا بتواند هر چیزی را که در فضای باز در معرض آن قرار می گیرد تحمل کند.
ترکیب بندی
رنگ داخلی رنگ و پوششی را فراهم می کند، که معمولاً شامل رنگدانه های زیبایی شناختی برای طیف وسیع تری از رنگ ها است. علاوه بر این، ممکن است حاوی مواد افزودنی برای بهبود کاربرد و کاهش کپک در مناطق با رطوبت بالا مانند حمام باشد. برعکس، رنگ بیرونی به طور ویژه برای مقاومت در برابر شرایط بیرونی، از جمله دمای شدید و تغییرات ناگهانی آب و هوا، فرموله شده است. رزین های اتصال دهنده آن انعطاف پذیری را فراهم می کند، رنگ نما در مقابل انبساط و انقباض سازگار است و پوسته نمی شود و ترک نمی خورد. علاوه بر این، افزودنیهای موجود در رنگهای نما باعث افزایش مقاومت در برابر لکه، کپک میشوند و طول عمر و دوام بیشتری را تضمین میکنند.
سطح VOC
رنگهای نما معمولاً حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات آلی فرار (VOCs) در مقایسه با رنگهای داخلی هستند که آنها را برای استفاده در داخل خانه نامناسب میکند. برای استفاده از رنگ بیرونی در داخل خانه، نیاز به تهویه و زمان خشک شدن بیشتری داریم. رنگ های داخلی دارای سطوح کمی از ترکیبات آلی فرار (VOCs) هستند. برخی از رنگهای داخلی دارای VOC صفر هستند که امکان استفاده در داخل خانه را بدون نیاز به تهویه فراهم میکند.
انتخاب رنگ
رنگهای داخلی طیف وسیعی از رنگها را ارائه میدهند که از رنگهای ملایم و ظریف تا سایههای پر جنب و جوش و پررنگ را شامل میشود. علاوه بر این، دارای مقاومت بالایی در برابر لکه هستند که در نتیجه تمیز کردن و نگهداری آنها آسان تر می شود.
رنگ های نما گزینه های رنگی محدودتری نسبت به رنگ های داخلی ارائه می دهند. با این حال، آنها مقاومت بالایی در عوامل محیطی همچون برف و باران، تابش نور خورشید و غیره دارند.
حرف آخر
اگرچه رنگهای داخلی و نما از اجزای یکسانی ساخته شدهاند، اما هر کدام برای کاربرد مشخصی فرموله شدهاند. رنگ نما از رزینهایی استفاده میکند که آن را سختتر میکند تا بتواند با محیط خشن بیرون از خانه مقابله کند، و رنگهای داخلی طوری ساخته میشوند که عالی به نظر برسند، از وسایل داخلی محافظت کنند و تمیز کردن آن آسانتر باشد. مواد شیمیایی مورد استفاده در رنگ های نما می تواند آنها را در داخل خانه ناامن کند، بنابراین همیشه باید از رنگ هایی استفاده کنید که برای کاری که می خواهید انجام دهید برچسب گذاری شده است. هنگامی که از رنگ مناسب برای کار استفاده می کنید، می توانید روی ماندگاری بهتر آن در طول سال ها حساب کنید.