بیشتر افراد به دلیل بوی نامطبوع رنگ و فرآیند خشک شدن طولانی آن از رنگ آمیزی ساختمان اجتناب می کنند. در حالی که رنگ اکریلیک ساختمانی این مشکل را حل کرده است. رنگ اکریلیک ساختمانی از سری رنگ های ساختمانی جدید است که بو و مواد سمی مضر برای انسان و محیط زیست ندارد. رنگ های اکریلیک بر پایه آب هستند و به راحتی با غلتک رنگ آمیزی می شوند. از این رنگ جدید علاوه بر سطوح گچی و فضای داخلی ساختمان می توان برای رنگ آمیزی نمای ساختمان نیز استفاده کرد. با توجه به عملکرد منحصر به فرد و ویژگی های جالب رنگ اکریلیک، در زیر موارد استفاده و نحوه اجرای رنگ اکریلیک را آورده ایم.
بیشتر بخوانید: انواع رنگ ساختمانی را بشناسید
رنگ اکریلیک که یکی از رنگ های پرطرفدار ساختمانی است، ترکیب شیمیایی متفاوتی نسبت به رنگ های دیگر دارد. رنگ ساختمانی اکریلیک نوعی رنگ پلیمری است که از ترکیب رنگدانه ها، چسب و سایر مواد شیمیایی موجود در رزین اکریلیک تهیه می شود. این رنگ بر پایه آب است، بنابراین حاوی مواد شیمیایی مضر یا بو نیست. بنابراین یکی از رنگ های کاربردی در صنعت ساختمان است که در مدت زمان کوتاهی خشک می شود.
اگرچه رنگ پلیمری اکریلیک بر پایه آب است، اما پس از خشک شدن، مقاومت نسبتا بالایی در برابر آب نشان می دهد. در واقع رنگ های اکریلیک بافت چسبناک و نسبتاً کشسانی دارند که سطح را به خوبی می پوشاند. این رنگ ساختمانی خاص در طیف ها و رنگ های مختلف با کیفیت های متفاوت تولید می شود و پاسخگوی نیاز متقاضیان رنگ جدید و کاربردی می باشد.
ویژگی های رنگ اکریلیک ساختمانی
ویژگی بارز رنگ اکریلیک خشک شدن سریع و ایجاد سطوح یکنواخت و مقاوم است. رنگ اکریلیک ساختمانی مانند سایر رنگ های ساختمانی دارای مزایا و معایبی است. در واقع اگرچه این رنگ کاربردی ساختاری پلیمری دارد و سطوح را می پوشاند، اما غیرقابل شستشو است. مزایا و معایب رنگ های اکریلیک شامل موارد زیر است.
مزایای رنگ اکریلیک ساختمانی
حلال رنگ ساختمانی اکریلیک آب است و به راحتی با مقداری آب رقیق می شود. این رنگ چسبندگی و انعطاف پذیری خوبی دارد، بنابراین سطحی یکنواخت و بدون ناهمواری ایجاد می کند. رنگ ساختمانی اکریلیک به دلیل انعطاف پذیری بالا به مرور زمان پوسته نمی شود و صاف باقی می ماند. این رنگ ها را می توان به راحتی با غلتک اجرا کرد و در مدت زمان کوتاهی خشک کرد. هیچ گونه مواد شیمیایی سمی و مضری ندارند، بنابراین هیچ حساسیت پوستی و تنفسی برای نقاش ایجاد نمی کنند. آنها کیفیت خود را در برابر آلودگی، نور خورشید و رطوبت حفظ می کنند. انواع رنگ اکریلیک بر روی سطوح مختلف مانند سطوح گچی، فلزی، چوبی و بتنی قابل استفاده است. رنگهای اکریلیک که با تکنولوژی روز تولید می شوند، کاملا آبگریز بوده و قابل شستشو با آب و مواد شوینده هستند.
معایب رنگ اکریلیک ساختمانی
به سرعت خشک می شود، بنابراین باید به سرعت و حرفه ای رنگ آمیزی شود. این رنگ به سختی از روی سطوح و لباس پاک می شود.
انواع رنگ اکریلیک ساختمان
برای استفاده بر روی سطوح مختلف در سه نوع کاربرد متفاوت تولید می شود.
نوع اول رنگ ساختمانی اکریلیک مناسب برای رنگ آمیزی سطوح داخلی و خارجی ساختمان می باشد. البته رنگ نمای ساختمان نسبت به رنگ سطوح داخلی مقاومت بیشتری دارد و با پرایمر مخصوص استفاده می شود. این نوع رنگ ظاهری شیک و زیبا به فضا می بخشد و از تنوع طیف خوبی برخوردار است.
نوع دیگر رنگ اکریلیک رنگ ضد زنگ اکریلیک است که برای سطوح فلزی استفاده می شود. این رنگ علاوه بر رنگ آمیزی و زیباسازی فلزات، از آنها در برابر زنگ زدگی و خوردگی نیز محافظت می کند.
نوع سوم رنگ های اکریلیک رنگ مناسب سطوح چوبی است که ظاهری جذاب و عالی به آنها می دهد. این نوع رنگ هم برای رنگ آمیزی چوب در فضای باز و هم در فضای داخلی مناسب است.
استفاده از رنگ های اکریلیک
رنگ های اکریلیک از رنگ آمیزی ساختمان تا رنگ آمیزی نما قابل استفاده هستند. رنگ اکریلیک به دلیل ساختار پلیمری، ماندگاری طولانی و تنوع رنگی مطلوب، یکی از پرکاربردترین رنگ ها در زمینه ساخت و ساز به شمار می رود. رنگ های اکریلیک بهترین انتخاب برای رنگ آمیزی فضای داخلی ساختمان مانند دیوارها و سقف ها هستند. در واقع این نوع رنگ به دلیل قوام و یکنواختی سطوح گچی را به زیبایی می پوشاند. رنگ های اکریلیک را نیز می توان بر روی سطح بتن تمیز اعمال کرد و آنها را به رنگ دلخواه تبدیل کرد.
از دیگر کاربردهای رنگ اکریلیک می توان به رنگ آمیزی چوب و فلز اشاره کرد. در واقع با تهیه رنگ های اکریلیک مخصوص سطوح مختلف می توانید بدون دردسر و معطلی فلزات و سطوح چوبی را به رنگ دلخواه رنگ آمیزی کنید. رنگ های اکریلیک نیز برای رنگ آمیزی نمای ساختمان ها، حیاط ها و فضاهای باز انتخاب مناسبی هستند.
نحوه استفاده از رنگ اکریلیک
با توجه به اینکه رنگ اکریلیک چسبندگی و خاصیت ارتجاعی بالایی دارد و به سرعت خشک می شود باید با دقت اجرا شود. در واقع اگر این رنگ به درستی اجرا نشود، نتیجه دلخواه را نخواهد داشت. مهم ترین نکته در رنگ آمیزی با رنگ های اکریلیک سرعت عمل برای ایجاد رنگی یکنواخت و صاف است.
مراحل و نحوه اجرای رنگ اکریلیک
برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید موارد زیر در اجرای رنگ اکریلیک رعایت شود.
- سطح مورد نظر باید از هرگونه آلودگی و گرد و غبار تمیز شود.
- سطوح ناهموار را با سمباده صاف کنید.
- اگر سقف و دیوار دارای ترک و ایراد باشد باید با بتونه تعمیر شود.
- زیرسازی سطح رنگ شده با رنگ لاتکس مرحله ای است که در کیفیت نهایی کار نقش بسزایی دارد.
سخن پایانی
با توجه به محبوبیت رنگ های اکریلیک برای نقاشی ساختمان، در این مقاله به بررسی دقیق ویژگی ها و نحوه اجرای رنگ های اکریلیک ساختمانی پرداختیم. در واقع افکس به عنوان نمایندگی رنگ های اکریلیک معرفی رنگ های متنوع و کاربردی را وظیفه خود می داند. در سایت مجموعه فعال و توانمند افکس کالر می توانید با انواع رنگ های ساختمانی آشنا شوید.